Yerel Seçim Tavrımız Üzerine

Faşizme, Şovenizme, Sömürgeciliğe, Kapitalizme, Ataerkiye Geçit Verme! Devrimci Adaylara Destek Ol!

Kolektifimiz halihazırda kitle hareketinde etkili olacak bir durumda değildir. Yerel seçim sürecini enternasyonalist komünist adaylar çıkararak, burjuva demokrasisini teşhir edip doğrudan demokrasiyi örgütleyerek geçirmek bizler açısından ideal olandır. Bunu yaratamamak bizim eksikliğimizdir. Fakat kolektifimiz dışında kitle hareketi içinde mücadele eden devrimci güçlerin varlığı ve politikalarını ele alarak ilkeler eksenli tavır belirlememiz gerekmektedir.

  • Kayyumlara, İşgale, Sömürgeciliğe Geçit Verme!

Kolektifimiz, Türk sömürgeciliğine tavır koyan güçlerin etkisizliği ve Kürdistan’da etkin olan hareketlerin bu noktada eksikliklerini eleştirerek Kürdistan’da Kürdistani güçlere destek vermenin gerekliliğini ortaya koymuştur. Kürdistani güçlere destek verilerek kayyum politikalarını boşa çıkarmak, Türk sömürgeciliğinin her türlüsüne tavır almak, Kürdistan mücadelesinin bölmemek, birleşik mücadelenin önünü açmak açısından, özellikle Bağımsız Kürdistan fikrine en yakın adaylardan başlayarak, Kürdistani adayları destekleyeceğiz.

  • Enternasyonalist Sosyalist Adayları Destekle, Şovenizme Geçit Verme!

Türkiye’de devletin hiçbir aparatı diğerinin önüne koyulmayacak, yalnızca enternasyonalist adayları desteklenecektir. Halkı şovenizm zehriyle bölen, Kemalizme entegre, Bağımsız Kürdistan hakkının gasp edilmesini destekleyen hiçbir aday, ittifak veya parti desteklenmeyecektir.

TKP ve benzerleri devrimci enternasyonalist bir güç değildir, sisteme ve “kutsal devlete” hizmet eden bir noktada durduğu, sömürgeciliği dolayımlarla savunduğu, devrimcileşme eğilimindeki kitleleri şovenizm zehriyle Türk sömürgeci sistemine bağladığı tespitlerinden hareketle, hiçbir destek verilmeyecektir. Bu gibi kurumların ajandasına hizmet etmek, onlara alan açmak devlete alan açmaktır.

  • Kadın Düşmanı, Ataerkil Güçlere Geçit Verme!

Türkiye ve Kürdistan’ın hiçbir noktasında kadın düşmanı, ataerkil politikaları örgütleyen güçlere destek verilmeyecektir.

  • İhtiyaç, Devrimci Yerel Yönetimler Programı Örgütlemektir!

Seçim sürecinin program değil aday eksenli örgütlenmesi küçümsenmeyecek kadar büyük bir hatadır. İttifaklar belediye ve yerel yönetim programları tartışılarak örgütlenmelidir. Devrimci belediyecilik faaliyetlerinin güncel devrimci görevler gereği enternasyonalist, sosyalist, ekolojik, cinsiyet eşitliği eksenli inşa edilmesi gerekmekte ve bu ilkelere göre bir program ortaya koyulmalıdır.

Dersim örneğinden hareketle dost güçlerin seçim sürecinin kirlenmesine izin vermeme noktasında sorumluluklarını hatırlamaya davet ediyor. DEM Partili dostlarımız, dost-düşman ayrımını iyi yapmalı, dost kurumlara “ajanlık” gibi yaftalar yapıştırmak yerine Kürdistani siyaseti örgütlemeli, devrimci dayanışmayı büyütmeli ve stratejik ittifaklarını küçük tartışmalara yem etmemelidir. Dersim’deki dostu düşmanı karıştıran gelenekselleşmiş üslup ve propagandanın özeleştirisi verilmeli ve kurumsal iki yüzlülük bitirilmelidir. Ayrıca Kürdistan’da CHP başta olmak üzere hiçbir Türk burjuva partisine alan açılmamalı, Türkiye’de ise bu partilere yedeklenilmemelidir. Egemenlere taviz veren, dost güçlerle uzlaşma konusunda ise oldukça katı olan tavrı eleştiriyoruz. Egemenden dost, dosttan düşman yaratan anlayışı doğru bulmuyoruz. Devrimci-yurtsever hareketleri bu noktada kendileriyle yüzleşmeye davet ediyoruz.

EMEP-SMF’li dostlarımız Kürt ulusunun ulusal taleplerine sırt çevirmek yerine, yerel yönetimlerde Kürdistani politikalar geliştirmeli, içlerindeki şovenizmle mücadele etmeli, birleşik mücadeleyi büyütmek için çaba sarf etmelidir. Dersim ve genelde devrimci belediyecilik pratiği içinde olan tüm dostlarımız ise geçtiğimiz dönemde belediyeyi hangi saiklerle yönettiklerini, ortaya koydukları Yerel Yönetimler Programı’nı uygulayıp uygulamadıklarını açıklamalı, şu ana kadarki yerel yönetim deneyimlerinin açık ve dürüst bir şekilde öz eleştirisini vermelidir.

Sonuç olarak:

Kürdistan’da sömürge koşullarından kaynaklı işgal karşıtlığı merkezli tutum esas olacak, Bağımsız Kürdistan fikrine en yakın adaylardan başlanarak Kürdistani adaylar desteklenecektir. Türkiye’de ise enternasyonalist sosyalist/komünist adaylar desteklenecek, şovenizme ve Türk burjuvazisine hiçbir taviz verilmeyecektir.

Devrimci Sosyalist Federasyon

Devrimci Sosyalist Federasyon | Federasyona Şoreşger a Sosyalîst | [email protected]

© Tüm hakları saklıdır.